Wykorzystujemy pliki cookies do zapamiętania ustawień i preferencji użytkownika. Więcej informacji znajdziesz w Polityka cookies. Jeśli się nie zgadzasz, możesz w swojej przeglądarce wyłączyć zgodę na ich przechowywanie. Zgadzam się

Mikołaj Choroszyński

Dietetyk

Mikołaj Choroszyński

Dietetyk

Umów wizytę online

Doświadczenie:

Pasjonat zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej. Wie doskonale, że nawet najlepiej przygotowana dieta jest nie do przyjęcia, jeżeli jest niesmaczna! Posiada doświadczenie jako dietetyk oraz psychodietetyk z wieloletnią praktyką w branży żywieniowej. Jest właścicielem poradni dietetycznej Bdieta (www.bdieta.pl). Prowadzi warsztaty i seminaria, gdzie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Jedyny w Polsce Gastrocoach, dietetyk do zadań specjalnych!

Dietetyk osób aktywnych fizycznie– jest przygotowany do prowadzenia doradztwa żywieniowego dla osób podejmujących aktywność fizyczną rekreacyjną lub sportową, a także dla osób modelujących sylwetkę ciała. Posiada umiejętność oceny stanu odżywienia i planowania żywienia w różnych dyscyplinach sportowych uwzględniając indywidualne predyspozycje. Podejmuje strategie dietetyczne i suplementacyjne mające na celu wzrost efektywności wysiłku fizycznego i osiągnięć sportowych. Układa skuteczne plany żywieniowe (posiłki i racje pokarmowe) uwzględniające wartości odżywcze i walory smakowe oraz zdrowotne pożywienia.

Psychodietetyk– posiada inne niż tylko somatyczne umiejętności oraz wiedzę w znajdowaniu i leczeniu przyczyn zaburzeń odżywiania, a także chorób z tym związanych. Cechuje go wiedza z zakresu psychologii powstawania zaburzeń takich jak: motywacja do podjęcia walki z otyłością czy nadwagą, stawiane cele, strefa emocjonalna, zaburzone postrzeganie siebie, relacje z bliskimi, problemy z kształtowaniem się tożsamości oraz wskazanie metod, które mogą im przeciwdziałać. Jest przygotowany do skutecznego oddziaływania na zmianę zachowań w zakresie żywienia.

Gastrocoach– jako jedyny w Polsce Gastrocoach po przez dyplom kucharski oraz wieloletnią praktykę w branży żywieniowej jestem w stanie w jasny i przejrzysty sposób przekazać wiedzę z zakresu gotowania, obróbki termicznej produktów spożywczych, planowania posiłków, zakupów oraz sporządzania inwentaryzacji. Umiejętne przygotowywanie posiłków obejmuje właściwości organoleptyczne oraz wizualne. Przygotowane posiłki powinny cieszyć wszystkie zmysły. Dzięki umiejętności sprawnego planowania i wykorzystania żywności koniec z marnowaniem jedzenia. Odpowiednio zaplanowane zakupy zaoszczędzą twój czas, pieniądze i nerwy. Poznanie ciekawych technik kulinarnych sprawi, że twoja kuchnia nabierze prawdziwej magii…

Oddział:

Centrum Medyczne POLMED Warszawa Targowa

Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z naszymi konsultantami.

Zapytaj o ofertę

Opinie naszych klientów

  • "Korzystamy z Polmedu już od kilku lat i za każdym razem możemy liczyć na profesjonalną pomoc."

    Monika

    Matka dwójki dzieci

    Dyrektorka marketingu w międzynarodowej firmie

  • "Pani doktor jest wspaniała, bardzo merytoryczna, zastosowała leki, które już w ciągu doby dały efekty, wcześniejsze infekcje leczone u innych internistów ciągle nawracały. 5+ za słuchanie pacjenta "

    Pani Joanna

  • "Jestem osobą niepełnosprawną. Nie spotkałam się z tak miłą atmosferą w żadnej placówce jaka panuje u Was. Macie naprawdę świetny personel administracyjny, w recepcji jak i też lekarski."

    Pani Bożena