Powrót

Wykształcenie

Od 2016 roku jestem absolwentką studiów magisterskich (kierunek dietetyka ze specjalnością dietoterapia) na Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy UMK w Toruniu.
W ramach pracy dyplomowej zajmowałam się badaniami naukowymi dot. stanu odżywienia pacjentów chorych na celiakię.

Doświadczenie

W związku z moimi zainteresowaniami dot. chorób wewnętrznych specjalizuje się w dietoterapii chorób przewodu pokarmowego, chorób cywilizacyjnych oraz wspomagania żywieniowego terapii insulinooporności. Jestem specjalistką przyjazną insulinoopornym (szkolenie SOIT – School Of Insulinresistance Therapy).
Rozwijam swoją wiedzę dot. terapii zespołu jelita drażliwego na kursie australijskiego uniwersytetu Monash , którego zespół jest badaczem i twórcą diety low FODMAP.
Bliska jest mi również edukacja żywieniowa dzieci i dorosłych. W 2014 r mój projekt żywieniowy skierowany do młodych kobiet otrzymał nagrodę firmy Nestle. Często prowadzę wykłady, prelekcje dla dzieci, dorosłych oraz uczestniczę w eventach żywieniowych jako ekspert np. dla sieci marketów Lidl.
Odbywałam praktyki zawodowe w Szpitalu Uniwersyteckim nr 1 i nr 2 w Bydgoszczy, Szpitalu Powiatowym z Rawiczu i Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Lesznie. Od 2014 roku pracuje w poradniach dietetycznych w Bydgoszczy i od teraz również w Gdyni, gdzie rozwijam swoją praktykę zawodową i spełniam swoją misję.
Uważam, że nie ma idealnych diet, jest holistyczne podejście i współpraca, które daje pożądane efekty. Cenię pracę ze specjalistami z różnych dziedzin i jestem otwarta na naukę, której postęp pozytywnie mnie zaskakuje.

Zajmuję się dietoterapią:

  • Niedowagi/niedożywienia
  • Dyslipidemii
  • Chorób układu krążenia
  • Zespołu jelita drażliwego
  • SIBO
  • Insuliooporności
  • Cukrzycy
  • Zaburzeń endokrynologicznych np. chorób tarczycy
  • Alergii
  • Nietolerancji pokarmowych
  • Celiakii
  • Niedokrwistości
  • Kobiet ciężarnych i przygotowujących się do ciąży

Prowadzę indywidualne spotkania mające na celu budowanie i utrwalanie zdrowych nawyków żywieniowych.

Wiek pacjentów

Od 10 roku życia

Informacje dodatkowe

dorośli i dzieci od 10 rż.

Dostępne usługi

{{singleService['description']}}

Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z naszymi konsultantami.

Zapytaj o ofertę