Joanna Opas

Dietetyk

Umów wizytę stacjonarną
Powrót

Wykształcenie

W 2014 roku ukończyłam studia I stopnia na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurski w Olsztynie. Następnie w 2016 roku studia magisterskie na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Tematem mojej pracy dyplomowej było "Poczucie odpowiedzialności za zdrowie a wybrane zmienne żywieniowe i psychologiczne u młodych kobiet aktywnych fizycznie".
Wyniki zostały opublikowane i przedstawione na konferencji ”International Academic Conference on Human Society and Culture” w 2016 roku w Chinach.
W 2017 roku ukończyłam z wyróżnieniem Szkołę Wyższą Psychologii Społecznej w Warszawie na kierunku Psychodietetyka.
Jestem specjalistą SOIT ( School Of Insulinresistance Therapy).

Doświadczenie

W okresie 11.2014—04.2015 pracowałam w Poradni Centrum Odchudzania i Odżywiania Mokotów na stanowisku dietetyk, następnie w Studio Modelowania Sylwetki w Warszawie.
W okresie 09.2017—11.2018 byłam zatrudniona w Pracowni Dietetycznej Heva w Warszawie jako dietetyk, psychodietetyk, szkoleniowiec.
Od stycznia 2019 roku prowadzę własną poradnię dietetyczną i psychodietetyczną Zmiana Na Zdrowie https://www.zmiananazdrowie.pl/.
Ukończyłam kurs dietetyki klinicznej, sportowej oraz psychodietetyki.
Odbyłam liczne staże m.in.: w Warszawskim Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, Szpitalu Klinicznym na Czerniakowskiej w Warszawie, Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA w Warszawie, Szpitalu WUM, Szpitalu Bródnowskim w Warszawie, Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym w Warszawie, Wojewódzkim Szpitalu Specjalistyczny w Olsztynie, Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie.
Organizowałam warsztaty własnego pomysłu m.in. Schudnij w zgodzie ze sobą. Prowadziłam autorskie warsztaty dietetyczne w ramach wyjazdów dla kobiet w projekcie Crazy Women Go Healthy.

Moja publikacja

The Sense of Responsibility for the Health As An Important Element of Education: opublikowany na Konferencji Conference: 2016 International Academic Conference on Human Society and Culture (HSC 2016)

Leczone choroby (wsparcie żywieniowe):

  • otyłość, nadwaga
  • cukrzyca typu 1, 2, ciążowa, zaburzenia gospodarki węglowodanowej
  • nadciśnienie tętnicze
  • zaburzenia układu sercowo - naczyniowego, miażdżyca
  • zaburzenia odżywiania
  • niedowaga
  • niedobory pokarmowe, niedożywienie
  • alergie i nietolerancje
  • choroby autoimmunologiczne (Hashimoto, RZS)
  • choroby tarczycy, wątroby, nerek
  • choroby układu pokarmowego
  • osteoporoza
  • zaburzenia płodności
  • depresja, zaburzenia nastroju

Zakres usług

  • skuteczne odchudzanie (indywidualne, par i rodzin)
  • poprawa nawyków żywieniowych
  • wsparcie dietetyczne i indywidualne diety i zalecenia w chorobie m.in. w insulinooporności, cukrzycy, osteoporozie, nadciśnieniu tętniczym, nowotworach, chorobie wrzodowej, depresji, chorobach tarczycy, nerek, wątroby
  • żywienie kobiet ciężarnych, karmiących
  • wspomaganie dietetyczne płodności
  • żywienie dzieci, osób starszych
  • diety eliminacyjne, w alergii, nietolerancji
  • diety wegetariańskie i wegańskie
  • wspomaganie żywieniowe dopasowane do wyników badań
  • dopasowanie diety do treningów
  • konsultacje psychodietetyczne, zaburzenia odżywiania
  • badania składu ciała na analizatorze Inbody 120.

Wiek pacjentów

Od 3 roku życia

Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z naszymi konsultantami.

Zapytaj o ofertę