Powrót
Wykształcenie
Jestem dietetykiem klinicznym, a do moich głównych zainteresowań zawodowych należy psychodietetyka, szczególnie temat problemu jedzenia emocjonalnego. Pomagam Pacjentom wykreować nowe, zdrowe podejście do diety, opierając się o wykorzystanie technik psychodietetycznych zamiast restrykcyjnych zaleceń.
Moim celem jest nauczenie Pacjentów jedzenia intuicyjnego i uwolnienia od ciągłego bycia na diecie oraz ograniczeń z nią związanych.
Do każdego Pacjenta podchodzę indywidualnie z ogromną dozą empatii oraz profesjonalizmu.
Jestem absolwentką studiów licencjackich na Wrocławskim Uniwersytecie Medycznym. Tytuł magistra Dietetyki klinicznej zdobyłam na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.
Celem stałego podwyższania kwalifikacji regularnie uczestniczę w tematycznych kursach, szkoleniach i konferencjach, m.in.:
- kurs psychodietetyki „Jak skutecznie poradzić sobie z motywowaniem, trudnymi emocjami i komunikacją z pacjentem w codziennej pracy dietetyka”
- kurs „Dieta ketogeniczna okiem specjalisty”
- szkolenie w zakresie psychodietetyki organizowane i prowadzone przez Karolinę Gruszecką
Doświadczenie
Doświadczenie zawodowe zdobywałam podczas pracy w Centrum Medycznym św. Łukasza w Gdańsku oraz udzielając konsultacji żywieniowych z Pacjentami online.
Obecnie odbywam staż z zakresu leczenia zaburzeń odżywiania.
Prowadzę stronę https://www.agataszymanska.com/dietetyk
Prowadzę dietoterapię chorób i zaburzeń:
- Cukrzyca
- Insulinooporność
- nadciśnienie tętnicze
- choroby serca
- miażdżyca
- hipercholesterolemia
- hipertrigliceridemia
- otyłość
- niedowaga
- zaburzenia odżywiania: bulimia, anoreksja, zespół napadowego objadania się
- choroby zapalne jelit
- zespół jelita drażliwego
- dna moczanowa
- choroby przewodu pokarmowego
- dieta ketogeniczna w lekoopornej padaczce
- PCOS
Zakres usług:
- Konsultacje dietetyczne
- Poradnictwo dietetyczne
- Analiza składu ciała wraz z omówieniem wyników
- Analiza suplementacji i ewentualne uzupełnienie
- Opracowanie indywidualnych zaleceń i jadłospisu (7 lub 14- dniowy za dodatkową opłatą zgodnie z cennikiem placówki)
Wiek pacjentów
Od 13 roku życia
Informacje dodatkowe
Na pierwszą konsultację zalecamy przygotować wykonane wyniki badań laboratoryjnych.
Istnieje możliwość ułożenia indywidualnego jadłospisu za dodatkową opłatą zgodnie z cennikiem.
Języki
angielski, hiszpański
Dostępne usługi
{{singleService['description']}}