Powrót

Wykształcenie

Jestem dietetykiem klinicznym, a do moich głównych zainteresowań zawodowych należy psychodietetyka, szczególnie temat problemu jedzenia emocjonalnego. Pomagam Pacjentom wykreować nowe, zdrowe podejście do diety, opierając się o wykorzystanie technik psychodietetycznych zamiast restrykcyjnych zaleceń.
Moim celem jest nauczenie Pacjentów jedzenia intuicyjnego i uwolnienia od ciągłego bycia na diecie oraz ograniczeń z nią związanych.
Do każdego Pacjenta podchodzę indywidualnie z ogromną dozą empatii oraz profesjonalizmu.
Jestem absolwentką studiów licencjackich na Wrocławskim Uniwersytecie Medycznym. Tytuł magistra Dietetyki klinicznej zdobyłam na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.
Celem stałego podwyższania kwalifikacji regularnie uczestniczę w tematycznych kursach, szkoleniach i konferencjach, m.in.:
  • kurs psychodietetyki „Jak skutecznie poradzić sobie z motywowaniem, trudnymi emocjami i komunikacją z pacjentem w codziennej pracy dietetyka”
  • kurs „Dieta ketogeniczna okiem specjalisty”
  • szkolenie w zakresie psychodietetyki organizowane i prowadzone przez Karolinę Gruszecką

Doświadczenie

Doświadczenie zawodowe zdobywałam podczas pracy w Centrum Medycznym św. Łukasza w Gdańsku oraz udzielając konsultacji żywieniowych z Pacjentami online. Obecnie odbywam staż z zakresu leczenia zaburzeń odżywiania. Prowadzę stronę https://www.agataszymanska.com/dietetyk

Prowadzę dietoterapię chorób i zaburzeń:

  • Cukrzyca
  • Insulinooporność
  • nadciśnienie tętnicze
  • choroby serca
  • miażdżyca
  • hipercholesterolemia
  • hipertrigliceridemia
  • otyłość
  • niedowaga
  • zaburzenia odżywiania: bulimia, anoreksja, zespół napadowego objadania się
  • choroby zapalne jelit
  • zespół jelita drażliwego
  • dna moczanowa
  • choroby przewodu pokarmowego
  • dieta ketogeniczna w lekoopornej padaczce
  • PCOS

Zakres usług:

  • Konsultacje dietetyczne
  • Poradnictwo dietetyczne
  • Analiza składu ciała wraz z omówieniem wyników
  • Analiza suplementacji i ewentualne uzupełnienie
  • Opracowanie indywidualnych zaleceń i jadłospisu (7 lub 14- dniowy za dodatkową opłatą zgodnie z cennikiem placówki)

Wiek pacjentów

Od 13 roku życia

Informacje dodatkowe

Na pierwszą konsultację zalecamy przygotować wykonane wyniki badań laboratoryjnych. Istnieje możliwość ułożenia indywidualnego jadłospisu za dodatkową opłatą zgodnie z cennikiem.

Języki

angielski, hiszpański

Dostępne usługi

{{singleService['description']}}

Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z naszymi konsultantami.

Zapytaj o ofertę